Obtožba zoper Cakića ni šla skozi sito sodnikov

Zunajrazpravni senat je ugodil ugovoru zoper obtožbo proti domnevnemu morilcu Gašperja Tiča in primer vrnil v dopolnitev v preiskavo.

Objavljeno
30. avgust 2017 16.03
I. R.
I. R.

Ljubljana - Potem ko je tožilstvo v zečetku meseca vložilo obožbo zoper Stefana Cakića zaradi uboja dramskega igralca Gašperja Tiča, je zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča po naših podatkih ugodil ugovoru obrambe zoper obtožbo in primer vrnil v preiskavo v dopolnitev.

Ljubljansko okrožno državno tožilstvo je na ljubljansko okrožno sodišče obtožbo vložilo 1. avgusta. Dvajsetletnemu Cakiću očita kaznivo dejanje uboja.

Kot je znano, se je Cakić v noči na 18. junija družil in zabaval s 44-letnim igralcem Gašperjem Tičem v enem izmed ljubljanskih lokalov. Ko sta lokal zapustila, sta skupaj odšla v Tičevo stanovanje na Trubarjevi 24 v središču Ljubljane, kjer sta se sprla. Med prepirom naj bi bil Cakić s kuhinjskim nožem večkrat zabodel Tiča, ki je nato na kraju dogodka umrl. Cakiću so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost.

Preiskovalna sodnica je za Cakića 20. junija po zaslišanju odredila pripor, tega so mu nato podaljšali. Preiskovalna sodnica je preiskavo končala in spis poslala na tožilstvo, to pa je 1. avgusta vložilo obtožbo. Zoper njo je ugovor vložil Cakićev zagovornik odvetnik Gorazd Fišer in z ugovorom očitno prepričal zunajobravnavni senat, saj je ta primer vrnil v dopolnitev v preiskavo, ker meni, da okoliščine dogodka očitno niso dovolj razčiščene.

Cakićev zagovornik Fišer naših informacij o vrnitvi primera v preiskavo ni hotel komentirati, ker je odrejena tajnost postopka. A po naših neuradnih podatkih naj bi se moral o osumljencu po vsej verjetnosti izreči še izvedenec psihiatrične stroke.

Ta čas Cakić ostaja v priporu.