Orožje prevažal slovenski šofer?

Finančni stražniki so na Fernetičih sredi minulega tedna prestregli tovornjak z večjo pošiljko streliva in orožja.

Objavljeno
20. november 2011 18.48
Posodobljeno
21. november 2011 07.00
I. U., Koper
I. U., Koper

Fernetiči - Po poročanju včerajšnjega tržaškega dnevnika Primorksi dnevnik so na Fernetičih finančni stražniki sredi minulega tedna prestregli tovornjak z večjo pošiljko streliva in orožja.

Za volanom tovornjaka naj bi sedel slovenski šofer, ki so ga pridržali. V tovornjaku naj bi poleg streliva bila še večja količina avtomatskega orožja, na Fernetiče pa naj bi se  pripeljal iz dežele Kampanija, katere središče je Neapelj.

Po poročanju italijanskih virov, naj bi akcijo izvedli in pošiljko spremljali agentje finančnih stražnikov iz skupine za boj proti organiziranemu kriminalu (GICO), ki se ukvarja z mednarodno trgovino z orožjem in mamili.

Do odkritja naj bi agentje posebne skupine finančnih stražnikov prišli na podlagi daljšega spremljanja in telefonskega prisluškovanja trgovcev s smrtjo.

Po navedbah Primorskega dnevnika naj bi uredbo za uporabo tajnih prisluhov in drugih posebnih policijskih  ukrepih odredil tržaški urad za boj proti mafiji, v posel nedovoljene trgovine z orožjem pa naj bi bila vključena mafijska združba Camorra. 

Finančni stražniki še niso izdali nobene uradne informacije o zasegu.