Obtožba proti bobnarju AC/DC umaknjena

Zaradi pomanjkanja dokazov je novozelandsko tožilstvo umaknilo obtožbo proti bobnarju Philu Ruddu, češ da je poskušal naročiti umor dveh oseb.

Objavljeno
10. november 2014 14.42
New Zealand AC/DC Charges
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Auckland – Novozelandsko tožilstvo je zaradi pomanjkanja dokazov opustilo pregon bobnarja svetovno znane rock glasbene skupine AC/DC Phila Rudda, ki so ga osumili, da je poskušal najeti plačanega morilca za umor dveh oseb. Kot smo poročali, je policija Rudda aretirala v četrtek na Novi Zelandiji, kjer je tožilstvo bobnarja obtožilo poskusa najema plačanega morilca, posedovanja konoplje in metamfetamina. »Tožilec je pregledal dokumentacijo in ocenil, da za obtožbo ne obstajajo dovolj trdni dokazi,« je povedal Ruddov odvetnik Paul Mabey.

Bobnar, ki se bo moral kljub tem zagovarjati zaradi posesti konoplje in metamfetamina, pa je prek odvetnika že sporočil, da zaradi četrkove aretacije, po kateri je bil na prostost izpuščen šele po plačilu varščine, razmišlja o tožbi. »Gospod Rudd je po nepotrebnem trpel in doživel zelo negativno publiciteto zaradi resnih obtožb, katerih osnova ni bila nikoli upravičena. Škode ni mogoče izračunati,« je še povedal Mabey.

Phil Rudd se je rodil v Avstraliji kot Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis. Glasbeni skupini AC/DC, ki ima privržence po vsem svetu, se je pridružil leta 1975, skupina je bila sicer ustanovljena dve leti prej. Po sporu z ustanoviteljem skupine Malcolmom Youngom je leta 1983 zapustil AC/DC, a se jim je 11 let kasneje spet pridružil. Na svoji dolgi glasbeni poti je skupina AC/DC prodala več kot 200 milijonov albumov po vsem svetu.