Ovadili četverico zaradi utaje finančnih obveznosti

Osumljeni so domnevno državni proračun oškodovali za 4,17 milijona evrov.

Objavljeno
12. maj 2015 16.43
bsa/poravnava
J. M., kronika
J. M., kronika

Ptuj – Mariborski kriminalisti so na specializirano državno tožilstvo podali dve kazenski ovadbi proti štirim fizičnim osebam z območja Ptuja, ki so osumljene več kaznivih dejanj zatajitve finančnih obveznosti.

Osumljeni, ki med letoma 2005 in 2008 niso prijavili prihodkov, naj bi preslepili davčni urad in državni proračun oškodovali za 4,17 milijona evrov.

Osumljeni, ki so jih kriminalisti ovadili, med leoma 2005 in 2008 v predpisanem roku niso prijavili celotnih prihodkov, ki vplivajo na izračun davkov in drugih obveznosti, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Četverico so kriminalisti ovadili zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj ponarejanja listin, saj so februarja lani po pooblaščencu pristojnemu davčnemu uradu zavestno predali ponarejene listine. Prav tako je ena fizična oseba osumljena tudi kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Kot pojasnjujejo na mariborski policijski upravi, so ponarejene listine služile zgolj za zavajanje davčnega organa, saj jih je fizična oseba predložila kot dokaz v davčnem postopku.