Patria na Dunaju: videokonferenca za slovenske priče

Premier Janez Janša bi se moral udeležiti jutrišnje obravnave na dunajskem sodišču, a se je opravičil.

Objavljeno
02. maj 2012 17.20
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Dunaj - Slovenske priče v avstrijskem sodnem procesu o zadevi Patria, med njimi premiera Janeza Janšo, najverjetneje čaka pričanje prek videokonference, poročanje avstrijska tiskovna agencija APA povzema STA.

Sodnica Marion Zöllner je danes ob robu glavne obravnave v procesu napovedala, da bo začela z usklajevanjem termina videokonference.

Janša, prav tako kot nekdanji direktor HSE Jože Zagožen, direktor Rotisa Ivan Črnkovič, brigadir Tone Krkovič, lobist Jure Cekuta in Črnkovičeva soproga Marija Badovinac Črnkovič, so sicer pred dnevi prejeli vabila na četrtkovo pričanje na dunajskem deželnem sodišču. Štirje od šestih povabljencev, med njimi tudi Janša, se obravnave ne nameravajo udeležiti, za kar so se že opravičili.

Janše na Dunaj ne bo zaradi službenih obveznosti, Zagožna pa zaradi dopusta. Ker naj bi vabilo prejela prepozno za prilagajanje načrtov, sta se opravičila tudi Črnkovič in njegova soproga. Črnkovič je ob tem dunajskemu sodišču predlagal določitev nadomestnih terminov in izrazil pripravljenost pričati prek videokonference, je v ponedeljek pojasnil za STA.

Ali se bosta na dunajskem deželnem sodišču v četrtek pojavila Krkovič in Cekuta, po poročanju avstrijske tiskovne agencije še ni znano.