Petošolec zaradi partije šaha skočil v smrt

Njegovi sošolci so povedali, da je že prej večkrat grozil s samomorom

Objavljeno
03. april 2015 14.03
mpi/sah
J. M., kronika
J. M., kronika

Dumont – V ZDA se je petošolec, star deset let, z drugega nadstropja šole, ki jo je obiskoval, skozi okno pognal v smrt, potem ko je izgubil partijo šaha.

»Bi rad videl, kako bom storil nekaj nezaslišanega,« je po poročanju lokalne policije petošolec dejal svojemu šahovskemu nasprotniku po tem, ko je ta napadel njegovega kralja, ne da bi na glas dejal šah mat.

Zaposlena na šoli je policiji povedala, kako je videla, da je petošolec svojemu nasprotniku v roko stisnil listek in mu naročil, naj ga ne prebere, preden pride v šolsko kuhinjo. Listič je zaplenila, potem pa le še videla, kako se je fant pognal skozi okno. Vsebine lističa policija javnosti ni razkrila.

Preiskovalci so med zasliševanjem fantovih sošolcev odkrili, da je pred tragičnim dogodkom že najmanj štirikrat grozil s samomorom. Eden od sošolcev je policistom povedal, da je po tem, ko je decembra lani na šolskem turnirju izgubil šahovski dvoboj, desetletnik jezno dejal, da ga samo nekaj centimetrov loči od tega, da skoči skozi okno.