Zaspal na prehitevalnem pasu

Voznik kombiniranega vozila je včeraj nekaj minut pred polnočjo zaspal na prehitevalnem pasu štajerske avtoceste.

Objavljeno
13. marec 2015 10.20
suhadolnik avtocesta
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Celje - Več voznikov je včeraj malce pred polnočjo obvestilo celjske policiste, da na prehitevalnem pasu avtoceste v smeri iz Maribora proti Ljubljani, pri odcepu za Šentrupert, stoji kombinirano vozilo s prižganim desnim smernikom.

»Policisti so na kraju ugotovili, da je 30-letni voznik kombiniranega vozila, doma z območja Žalca, ki je vozil pod vplivom alkohola, med vožnjo zaspal, vozilo pa ustavil kar na prehitevalnem pasu avtoceste,« so sporočili iz celjske policije.

Alkotest je pokazal, da je imel moški 0,62 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in proti njemu spisali obdolžilni predlog.

»Zahvaljujoč občanom, ki so takoj poklicali, ter hitremu ukrepanju policistov Postaje Prometne policije Celje in predstavnikom Darsa gre velika zahvala, da se je primer končal, kot se je. Lahko bi se tragično,« so še dodali.

Ob tem voznike znova opozarjajo, naj pred in med vožnjo, ne uživajo alkoholnih pijač. Posledice vožnje pod vplivom alkohola so pogosto usodne. Lani je prav vožnja pod vplivom alkohola botrovala polovici prometnih nesreč s smrtnim izidom na območju celjske policijske uprave.