Po železniški nesreči je cesta ponovno odprta

Po iztirjenju vagonov tovornega vlaka je cesta v Kranju ponovno odprta, materialne škode še ne morejo oceniti.

Objavljeno
12. julij 2017 12.22
A. S. H., STA
A. S. H., STA
Kranj − Cesta je po iztirjenju vagonov tovornega vlaka, ki je peljal od Kranja proti Škofji Loki, na križišču Iskra proti Laboram v Kranju ponovno odprta. Promet tam spet poteka normalno, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Po novih informacijah policije je iztirilo pet tovornih vagonov.

Materialne škode za zdaj še niso mogli oceniti, so povedali na Slovenskih železnicah.

Vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic si prizadevajo čim prej odpraviti posledice izrednega dogodka. Proga med Kranjem in Škofjo Loko je še vedno zaprta, v potniškem prometu pa so organizirali nadomestni avtobusni prevoz, piše na spletni strani železnic. Zamujala bosta mednarodna vlaka iz Münchna in Züricha.

Pri iztirjenju je bila poškodovana tudi električna infrastruktura, zato so gasilci ozemljili električne žice in tirnice, kriminalisti pa ogled in zbiranje obvestil nadaljujejo tudi danes.

V torek je pri železniški postaji v Kranju iztirilo pet vagonov daljše tovorne vlakovne kompozicije, ki je iz smeri Jesenic proti Ljubljani prevažala tovor, eden od iztirjenih vagonov pa je ostal tudi zagozden pod nadvozom ceste čez železniško progo. Poškodovan ni bil nihče, škoda pa je menda nastala na mostu čez železniško progo med semaforiziranim križiščem za železniško postajo in križiščem na Laborah.