Pogrešajo Ravenčana Robija Prošta

Domačim se ni javil že deset dni.

Objavljeno
01. avgust 2017 11.09
Mateja Kotnik
Mateja Kotnik

Ravne na Koroškem – Pred desetimi dnevi je od doma neznano kam odšel 40-letni Ravenčan Robert Prošt. Visok je 180 centimetrov, vitke postave, svetlih kratkih las. Robi šepa na desno nogo, na trebuhu ima tetovažo (podobo hudiča in zvezde). Od doma je odšel oblečen v kratke hlače rjave barve, belo majico in obut v črne športne čevlje. Policija naproša vse, ki bi kar koli vedeli o njem, naj pokličejo na 113 ali najbližjo policijsko postajo. 

Robija Prošta na Ravnah dobro poznajo, saj je bila ulica dolgo njegov edini dom. Ko se je po uspešnem zdravljenju rešil alkohola in drog, se je vrnil v domače mesto in trudil vključiti nazaj v družbo. V Kavarni plus, dnevnem centru za mlade, dela kot prostovoljec. Po okoliških hribih rad nabira zdravilne rastline, iz katerih v kavarni kuhajo čaje, čajne mešanice pa ponujajo tudi za domov. Ob četrtkih mladim govori o svoji življenjski preizkušnji in jim polaga na srce, naj nikar ne ponavljajo njegovih napak. 

Ljudje, ki so mu blizu, pravijo, da je napovedoval, da se bo udeležil Metalcampa v Tolminu, a ga tam ni bilo. Robi je tudi sicer imel navado, da se je je za teden dni umaknil in ni javljal na telefon. Tokrat ga pogrešajo deset dni. V delavnici, kje oblikuje iz lesa in jo je pridobil pred kratkim, na mizi leži odloženo orodje in nedokončan izdelek.