Policija: Tudi pri jeseniški bolnišnici je prehod za pešce!

Starši z otroki, starejši, nosečnice in bolniki z mavcem pogosto ne uporabljajo prehoda za pešce pred jeseniško bolnišnico.

Objavljeno
31. marec 2015 12.27
racic/bolnisnica
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Jesenice - »Tudi pri jeseniški bolnišnici je prehod za pešce! Policisti pri jeseniški bolnišnici praktično dnevno ugotavljajo nepravilnosti pešcev pri prečkanju ceste,« opozarjajo na kranjski policijski upravi. Čeprav do bolnišnice čez cesto vodi urejen prehod za pešce ga mnogi ne uporabljajo, med kršitelji so bili starši z otroki, starejši, družine, nosečnice, bolniki z mavcem in medicinskimi pripomočki. »Ja, to so obiskovalci bolnišnice, ki pa s tekom čez cesto izven prehoda in s prekrški bistveno zmanjšujejo prometno varnost,« so še zapisali. V zadnjem obdobju so zato izvedli nekaj krajših poostrenih nadzorov in ugotovili več deset kršitev.

Gre predvsem za pešce, ki gredo v bolnišnico z bližnjega parkirišča trgovskega centra skozi stopniški jašek ali pa jo v tej smeri zapuščajo, in potnike z avtobusov. Namesto, da bi se sprehodili nekaj deset metrov nižje do prehoda, po navedbah policije številni cesto raje prečkajo izven prehoda na mestu, ki je bližji vhodu v bolnišnico. S tem tvegajo svojo varnost, ogrožajo pa tudi ostale udeležence v prometu, opozarjajo policisti.

Na tem mestu so zato že postavljene table za usmerjanje obiskovalcev bolnišnice proti prehodu za pešce, veliko mero razumevanja pa izkazal tudi bližnji trgovec, ki se je strinjal, tako policija, da se stopniški jašek v najbolj obremenjenih urah lahko zapre, če se stanje glede varnosti pešcev ne umiri.