Policisti in gasilci rešili samomorilca na viaduktu

33-letni Italijan grozil, da bo skočil z viadukta Črni Kal. Gasilci so ga privezali na ograjo in rešili.

Objavljeno
31. marec 2015 09.09
Posodobljeno
31. marec 2015 09.09
*mpi* CRNI KAL
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Koper – Koprski policisti in gasilci so sinoči uspešno preprečili, da bi 33 -letni Italijan skočil z viadukta Črni Kal in naredil samomor. Stal je na zunanjem robu viadukta in grozil, da bo skočil z njega. Policisti so ob 21.35 za poldrugo uro zaprli promet v smeri proti Kopru.

Italijanski državljan je ob 19.50 uri poklical na številko 113 in v italijanščini povedal, da bo skočil z viadukta. Policist je v pogovoru z njim ugotovil, da gre za 33-letnega Italijana, ki so ga pred dvema dnevoma oglobili, ker je kršil javni red in mir. Izdali so mu plačilni nalog v višini 625 evrov (če bi plačal v osmih dneh bi polovična znašala kazen 313 evrov). Ker kazni ni plačal, so mu odvzeli osebne dokumente (osebno, prometno in vozniško dovoljenje).

Sprožili so iskalno akcijo in najprej pod viaduktom Črni Kal odkrili njegov avto, ob 21.20 uri pa še njega, ker je stal na zunanji strani viadukta. Ko so prišli do njega, je zagrozil, da bo skočil z mostu v globino. Med hojo po zunanji strani vetrolova je potisnil roko skozi režo vetrolova vse do komolca, da bi se oprjel, to pa so izkoristili policisti in ga prijeli za roko. Na pomoč so prišli še gasilci, ki so ga privezali za ograjo in mu na ta način preprečili, da bi skočil v globino. Zatem so gasilci odstranili del protivetrne ograje in obupanca potegnili na varno, kjer so ugotovili, da gre res za 33-letnega Italijana, ki so ga kaznovali dva dni pred tem. Na pomoč so poklicali zdravnika, ki je za nezadovoljneža odredil prisilno hospitalizacijo v psihiatrični ustanovi. Avtocesta v smeri proti Kopru je bila zaradi reševanja zaprta do 23.05 ure.