Policisti še vedno iščejo dijake Šolskega centra Velenje

Dijaki so staršem povedali, da gredo na ekskurzijo v Celovec, vendar šola takšne ekskurzije ni organizirala.

Objavljeno
25. april 2012 16.05
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Celje - Policisti še vedno iščejo tri mladoletne dijake Šolskega centra Velenje, ki jih svojci pogrešajo od ponedeljka. Dijaki, ki niso sošolci, so staršem povedali, da gredo na ekskurzijo v Celovec, vendar šola takšne ekskurzije ni organizirala, je danes za STA povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin.

Iskanje 16-letnega Matica Kašnika iz Mislinje, njegovega sokrajana, 15-letnega Žana Britovška Kamnika, in 17-letnega Naceta Camleka iz Slovenj Gradca po podatkih celjske policije ne poteka samo v Sloveniji, ampak tudi v tujini, saj je Slovenija članica schengenskega območja.

Matic Kašnik je visok okrog 180 centimetrov, svetlo rjavih kratkih las. Ob odhodu od doma je bil oblečen v spodnji del bele trenerke, modro majico s kratkimi rokavi, siv pulover in črno jakno. Obut je bil v športne copate Adidas. S seboj ima črn nahrbtnik z napisom Nike.

Nace Camlek je visok okrog 176 centimetrov, vitke postave, svetlih kratkih las. Ob odhodu od doma je nosil črno-oranžne športne copate znamke Nike in črno šolsko torbo znamke Nike.

Žan Britovšek Kamnik je visok okoli 180 centimetrov, močnejše postave, kratkih svetlih las. S seboj ima črn nahrbtnik.

Spletni portal Slovenskih novic poroča, da bi dijaki lahko bili v Rovinju, kjer naj bi obiskali koncert. Tiskovna predstavnica PU Celje je za omenjeni portal potrdila, da so včeraj zvečer na območju Obale zaznali telefonski signal enega izmed pogrešanih fantov, zato so za pomoč prosili tudi policiste na tem območju.

Vse, ki so pogrešane mladoletnike opazili, policija prosi, da o tem obvestijo Policijsko postajo Slovenj Gradec na telefonsko številko 02 872 54, pokličejo številko 113, ali anonimni telefon policije 080 12 00.