Policisti so kontrolirali uporabo varnostnih pasov in telefoniranje med vožnjo

Policisti ugotavljajo, da je še vedno preveč voznikov in sopotnikov, ki se med vožnjo ne pripnejo z varnostnim pasom.

Objavljeno
21. januar 2015 12.59
gpu/avto
J. S., kronika
J. S., kronika
Koper − Policisti koprske policijske uprave so včeraj na Obali izvedli nadzor nad uporabo varnostnih pasov in mobilnih telefonov med vožnjo.

S tremi patruljnimi vozili so v kratkem času ustavili 25 vozil in ugotovili 20 kršitev neuporabe varnostnega pasu, eno kršitev neuporabe varnostne čelade otroka, eno kršitev, ko otrok v vozilu ni sedel v varnostnem sedežu in ni bil pripet z varnostnim pasom, štiri kršitve uporabe mobilnega telefona med vožnjo ter še pet drugih kršitev cestnoprometnih predpisov. Skupaj so pri 25 voznikih ugotovili 30 kršitev.

Pri spremljanju stanja varnosti cestnega prometa policisti ugotavljajo, da je še vedno preveč prometnih nesreč, ko vozniki in potniki, med njimi tudi otroci, med vožnjo niso pripeti z varnostnimi pasovi. Lani so obravnavali več kot 70 prometnih nesreč, ko udeleženci niso bili pripeti.

V teh nesrečah je bilo 34 oseb hudo ranjenih, 64 oseb je bilo lažje poškodovanih, pet pa jih je umrlo.

Policisti PU Koper bodo zaradi tega tudi v prihodnje opravljali nadzore. Vse udeležence cestnega prometa pozivajo, naj uporabljajo varnostne pasove in tako pripnejo svoje življenje, življenje svojih otrok in svojih najbližjih, ki jih prevažajo v vozilih, so sporočili s PU Koper.