Policisti v Izoli poostreno nad prepovedano drogo

V noči iz petka na soboto zalotili Sežančanko in dva moška z Goriškega, ki so imeli pri sebi bel prah. Moška sta domnevno kokain tudi preprodajala.

Objavljeno
26. maj 2015 14.03
pu lj*mamila
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Koper - Primorski policisti so v noči iz petka na soboto izvedli poostren nadzor nad prepovedano drogo v Izoli. Nekaj pred 3. uro zjutraj so imeli v postopku 36-letno Sežančanko, ki so ji zasegli alu zavitek z belo prašnato snovjo. »Prah je poslan na analizo, po dobljenih rezultatih ji sledi hitri postopek,« so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

Takoj zatem so pred izolsko diskoteko pod drobnogled vzeli še 39-letnika in 35-letnika z Goriškega. Prvemu so zasegli digitalno tehtnico, tri zavitke z belo prašnato snovjo, zavitek s posušenimi rastlinskimi delci in bankovec za 20 evrov, drugemu pa 39 tabletk in zavitek z belo grudasto snovjo. Zaradi utemeljenega suma, da gre za prepovedane droge za nadaljnjo prodajo, so jih pridržali in na podlagi sodne odredbe pri njima opravili še hišno preiskavo. Proti njima bodo policisti spisali kazensko ovadbo.

»Ob 2.54 pa so v poostrenem nadzoru policisti sledili in ustavljali vozilo, vendar voznik ni hotel ustaviti, temveč je zapeljal izven vozišča na travo in trčil. Iz vozila sta zbežali dve osebi, eno pa so prijeli na kraju,« so še sporočili. Pobegla sta se kasneje sama vrnila na kraj trčenja. Policisti so ugotovili, da so trije mladeniči, stari 22 oziroma 21-let, ki prihajajo iz Izole, ukradli avtomobil 42-letnemu moškemu iz Šmarij, ki je v avtu pustil ključe. Policisti so vozilo vrnili lastniku, osumljence pa zaslišali .»Vozniku so izdali plačilni nalog zaradi kršitev prometnih predpisov, sledi mu še kazenska ovadba zaradi odvzema vozila.«