Policisti za deklico, ki je ostala brez staršev, zbirali denar

Ko je deklici pred petimi leti umrl oče policist, so se v Policijskem sindikatu Slovenije odločili, da ji bodo pomagali.

Objavljeno
07. maj 2012 15.28
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Koper - Člani in članice Policijskega sindikata Slovenije (PSS) so zaključili eno izmed največjih humanitarnih akcij, v kateri so pomagali družini svojih članov, in sicer so zbirali denar za deklico, ki ji je v prometni nesreči umrl oče policist. Nesreča se je zgodila julija 2007, deklica pa je takrat ostala še brez drugega starša (njena mama je umrla le nekaj let pred tem).

Območni policijski sindikat Obalno kraške regije (OPS OKR) je pozval vse svoje člane in članice, da v okviru svojih zmožnosti deklici pomagajo, odziv na pobudo pa je bil izjemen. V zbiranje prispevkov so se vključili ne le člani območnega policijskega sindikata, temveč vsi člani in članice PSS, pa tudi veliko drugih delavcev ministrstva za notranje zadeve in policije.

Deklici, ki je od smrti očeta živela pri starih starših, so z zbranimi sredstvi do njenega dopolnjenega 18. leta pomagali tako, da so ji vsak mesec donirali določeno vsoto denarja. Ko je letos postala polnoletna, pa so ji predali še preostanek zbranega denarja.

Ček v višini 17.819 evrov so ji izročili podpredsednik Policijskega sindikata Slovenije Andrej Kocbek, predsednik Območnega policijskega sindikata Obalno kraške regije Gregor Lahajnar in njegov predhodnik Mitja Butul.

»Ko je oče umrl, je bilo vsem zelo hudo. Jaz sem bila tri leta čisto na tleh in vsaka pozornost prijaznih ljudi je bila dobrodošla. Z njihovo pomočjo sem se pobrala in hitreje šla čez to grozno obdobje. Še enkrat iskreno hvala iz vsega srca vsem ki ste darovali denar in vsem, ki ste bili ob meni v tem pregroznem obdobju in me spodbujali,« se je tudi v imenu ožjih svojcev zahvalila vsem, ki so ji pomagali.