V Ljubljani ponoči znova odjeknili streli

Neznanci napadli moškega, med seboj so obračunali kar z nožem in s strelnim orožjem.

Objavljeno
18. december 2014 11.27
lvu-urgenca
Mitja Felc., kronika
Mitja Felc., kronika
Ljubljana - Medtem ko preiskovalci še vedno iščejo motiv in storilca torkovega strelskega napada na direktorja Kemijskega inštituta, so neznanci v noči na četrtek poskrbeli, da imajo kriminalisti in forenziki še dodatno delo. Tokrat so streli odjeknili na Sketovi ulici v Ljubljani.

Danes okoli ene zjutraj je bilo slišati vpitje med bloki Sketove ulice, kar naenkrat pa so odjeknili še streli, nam je povedal tamkajšnji stanovalec, ki prizna, da je zaradi vpitja želel skozi okno preveriti, kaj se dogaja, a so ga štirje glasni poki strelnega orožja od tega odvrnili. Po večini pa so bili stanovalci presenečeni, ko so v bližini osnovne šole na Vodmatu videli zavarovano območje s policijskim trakom, saj jim ne hrup ne streljanje nista kratila spanca.

Na policiji so potrdili, da so bili ob omenjeni uri obveščeni o dogodku na Sketovi ulici v Ljubljani, v katerem je bila ena oseba poškodovana. Kmalu pa so ugotovili, da imajo opravka s kaznivim dejanjem. »Po do zdaj zbranih obvestilih, je prišlo do fizičnega obračuna, v katerem je več oseb napadlo drugo osebo. Med pretepom je bilo uporabljeno tudi hladno in strelno orožje,« je sporočila Nataša Pučko, predstavnica Policijske uprave Ljubljana. Poškodovanec je sam poiskal zdravniško pomoč, prav daleč pa do primerne oskrbe ni imel, saj so ga napadli nedaleč stran od urgence ljubljanskega kliničnega centra.

Policisti zbirajo obvestila o morebitnih osumljencih

Na prizorišču pretepa in streljanja je bilo danes videti policiste, kriminaliste in forenzike, z detektorjem kovin pa so temeljito pregledovali območje. Sklepati je, da so izkali tulce izstreljenih nabojev. Preiskovalci zdaj preverjajo vse okoliščine, tako da za zdaj ni jasno niti ali gre za obračun med znanci ali je v ozadju kaj drugega. Osumljencev, vsaj tako pravijo uradne informacije, še nimajo.