Ponovljeno sojenje celjskemu županu Bojanu Šrotu

Oškodovani črkoslikar Ladislav Perčič bo moral na psihiatrični pregled.

Objavljeno
28. november 2011 16.12
Posodobljeno
28. november 2011 16.25
Primož Škerl, Celje
Primož Škerl, Celje
Celje - Sodišče je v današnjem ponovljenem sojenju celjskemu županu Bojanu Šrotu na predlog njegovega zagovornika Stojana Zdolška oškodovanca Ladislava Perčiča napotilo na izvedenski psihiatrični pregled, s čemer je soglašalo tudi državno tožilstvo, ki sicer vztraja v kazenskem pregonu župana.

Kot je znano, je okrajno sodišče Šrota lani že spoznalo za krivega povzročitve lahke telesne poškodbe (dobil je sodni opomin, ki ga je višje sodišče razveljavilo), ki naj bi jo z močno zaušnico nanesel celjskemu črkoslikarju Ladislavu Perčiču, s katerim se zaradi denacionalizacijskih postopkov v Linhartovi ulici že dolgo gledata po strani.

Incident se je zgodil v Mercatorjevi trgovini v naselju Polule, kjer sta se moža 7. septembra 2007 srečala naključno.

Obtoženi in oškodovani vztrajata vsak na svoji zgodbi, tako da sodišče še ni nedvoumno ugotovilo, če je Šrot Perčiča res udaril, mu je ta vrnil s klofuto ali tudi z brco, koliko je kdo koga zmerjal in kdo je komu grozil.

Sodnomedicinski izvedenec je pojasnil, da raztrganina na Perčičevem bobniču ni bolezenskega značaja, temveč je posledica poškodbe, ni pa vedel, če gre za posledico domnevnega obračunavanja v trgovini.