Poostreni nadzor nad uporabo varnostnih pasov

Policisti bodo med 10. in 28. marcem poostreno nadzorovali uprabo varnostnih pasov v osebnih in tovornih vozilih ter avtobusih.

Objavljeno
06. marec 2014 11.20
Posodobljeno
06. marec 2014 11.20
šipič MNENJA/SOBOTNA
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Maribor − Policisti bodo ves prihodnji teden po Sloveniji izvajali evropsko usklajen nadzor cestnega prometa nad uporabo varnostnih pasov, imenovan Seatbelt, poostren nadzor nad uporabo varnostnih pasov pa bodo nadaljevali še teden pozneje, torej med 17. in 28. marcem.

Z aktivnostmi želijo policisti vplivati na zmanjšanje števila mrtvih in hudo telesno poškodovanih v prometnih nesrečah ter na povečanje uporabe varnostnih pasov v osebnih avtomobilih, tovornih vozilih in avtobusih.

»Uporaba varnostnega pasu je zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na posledice prometnih nesreč, zato bi radi z represivnimi in preventivnimi aktivnostmi policije vplivai na udeležence cestnega prometa, da na predpisani način uporabljajo varnostne pasove,« so sporočili s policije.

Prometnovarnostne razmere na območju PU Maribor so letos  podobne kot v istem obdobju lani, je sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

Policisti so letos na omenjenem območju obravnavali 406 prometnih nesreč oziroma tri odstotke manj kot v enakem obdobju lani. Ena nesreča se je končala s smrtjo, 141 pa s telesnimi poškodbami. So pa policisti ugotovili, da je letos 82 odstotkov udeležencev prometnih nesreč uporabljalo varnostni pas, v istem obdobju lani pa je bilo takšnih štiri odstotke več.