Posebna pozornost namenjena starostnikom v prometu

Med 10. in 13. aprilom bodo na sejmu v Celju policisti in predstavniki zveze šoferjev na voljo za vprašanja in nasvete.

Objavljeno
09. april 2014 15.00
Prometni kaos v Ljubljani
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Celje - Ob spremljanju prometnih dogajanj na območju Policijske uprave Celje policisti opažajo, da je potrebna nenehna aktivnost za osveščanje vseh starostnih skupin udeležencev v cestnem prometu, pri čemer pogosto zanemarimo starostnike - voznike, ki imajo vozniška dovoljenja že več desetletij.

Na PU Celje so se zato odločili, da bodo v sklopu sejma Avto in vzdrževanje, ki bo v prostorih Celjskega sejmišča potekal med 10. in 13. aprilom, kategoriji starostnikov v prometu namenili posebno pozornost. Tehnologije in način vožnje se z leti namreč spreminjajo, zato je potrebno poskrbeti za pravilno informiranje starejše populacije voznikov, je sporočila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin.

V sejemskih dneh bodo starostnikom, pa tudi drugim obiskovalcem, v hali L za nasvete na voljo policisti in predstavniki Zveze šoferjev in avtomehanikov Celje, za vse, ki bodo želeli svoje znanje praktično preizkusiti, bo organiziran brezplačen prevoz do Centra varne vožnje Ljubečna, kjer bodo starostnikom na voljo učitelji varne vožnje. Svetovali jim bodo glede varne vožnje, spregovorili o pomenu sodobnih pripomočkov v vozilih, pomenu primernih pnevmatik in odgovarjali na vprašanja.

Vsem, ki se bodo udeležili aktivnosti v Centru varne vožnje na Ljubečni, bodo policisti omogočili tudi brezplačno vožnjo nazaj do sejmišča.