Postojnčan prodajal zdravila

Postojnski policisti so med hišno preiskavo pri 39-letnem domačinu našli več kot 150 tablet, ki vsebujejo prepovedane droge.

Objavljeno
02. september 2014 13.22
Mi. K.,kronika
Mi. K.,kronika
Postojna − Policisti v Postojni so avgusta na parkirišču pred stanovanjskim blokom opazili dva moška, ki sta s svojim obnašanjem vzbujala sum, da se pečata s prepovedanimi drogami, zato so izvedli postopek ugotavljanja identitete in varnostni pregled. Moška sta imela pri sebi večje število pomirjevalnih tablet apaurin, ki vsebujejo prepovedane droge. Ker zanje nista imela potrdila, da sta jih dobila na podlagi zdravniškega recepta, so jima tablete zaplenili. Pri tem so policisti ugotovili, da sta apaurine kupila 39-letnemu domačinu.

»Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je 39-letni Postojnčan storil in nadaljuje izvrševanje kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so policisti izvedli njegovo prijetje,« so spročili iz koprske policijske uprave.

Ob prijetju je moški imel pri sebi več tablet dormicum. Na podlagi odredbe koprskega okrožnega sodišča so pri njem opravili še hišno preiskavo stanovanja, v katerem so našli več kot 150 različnih tablet, ki vsebujejo prepovedane droge. Policijska postaja Postojna bo proti 39-letnemu Postojnčanu podala kazensko ovadbo.