Pozor, na delu je lažni delavec Plinarne Maribor

Moški na območju Šentilja izvaja preglede plinskih štedilnikov in goljufa stranke.

Objavljeno
04. november 2013 13.50
vidic/SP/MNENJA
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Maribor - Policisti Policijske postaje Šentilj zbirajo obvestila o neznancu, ki se na območju občine Šentilj lažno predstavlja kot delavec Plinarne Maribor in izvaja preglede plinskih štedilnikov ter goljufa stranke.

Policisti so do zdaj ugotovili, da se goljuf s srebrnim osebnim avtomobilom znamke Citroen Berlingo, kranjskih registrskih oznak, navadno pripelje na dvorišče stanovanjskih hiš, se lažno predstavi kot delavec Plinarne Maribor in zahteva, da mu stanovalci omogočijo pregled plinskih naprav.

Na napravah nato brez potrebe zamenja nepoškodovane dele in storitve različno zaračuna. Strankam izdaja račun, na katerem je odtisnjen žig podjetja »Romeo Žur s.p. VZDRŽEVANJE, Ulica XXXI. divizije 7, 4000 Kranj«.

Policisti prosijo vse, ki bi jih neznanec oškodoval, so bili z njim v kontaktu, ali lahko policiji posredujejo kakršnekoli informacije o njem, da to sporočijo na telefonsko številko Policijske postaje Šentilj 02 650 08 50, na interventno številko policije 113, ali na anonimno številko policije 080 1200.

»Občani, ki jih je omenjeni nepridiprav oškodoval, lahko dejanje naznanijo na katerikoli policijski postaji,« je sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl.