Pred kranjsko železniško postajo zagorel vlak

Strgala se je žica vozne mreže za električno napajanje vlakov, padla na streho garniture in zanetila požar v vagonu.

Objavljeno
15. marec 2013 09.22
Posodobljeno
15. marec 2013 09.22
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA
Kranj - Pred železniško postajo v Kranju se je danes zjutraj ob menjavi garnitur strgala žica vozne mreže za električno napajanje vlakov. Padla je na streho vagona, iskre pa so zanetile požar, ki so ga pogasili kranjski poklicni gasilci. Na vlaku sicer ni bilo potnikov, saj se je dogodek zgodil pri premiku garniture, povzročil pa je zamude vlakov.

Kot so za STA sporočili iz Slovenskih železnic se je zjutraj ob 5.23 v ločišču na železniški postaji v Kranju strgala žica vozne mreže za električno napajanje vlakov. Padla je na streho garniture in zanetila požar v vagonu, v katerem pa ni bilo potnikov, saj je šlo le za premik potniške garniture. Tako ob požaru ni bil nihče ogrožen.

Požar so pogasil kranjski poklicni gasilci, ki so z intervencijo končali okrog 7. ure zjutraj, so za STA povedali na Regijskem centru za obveščanje Kranj.

Je pa napaka na vozni mreži povzročila zamude vlakov v jutranji konici. Slovenske železnice so organizirale nadomestni avtobusni prevoz potnikov med Ljubljano, Kranjem in Podnartom. Nekateri vlaki so imeli tudi več kot uro zamude, promet po progi pa je ponovno stekel nekaj minut pred 10. uro, so potrdili na Slovenskih železnicah.