Pretepala sta partnerki

Črnomaljski policisti so v noči na nedeljo obravnavali nasilnega 27-letnika, krški pa so noč poprej pridržali 39-letnika.

Objavljeno
30. december 2013 12.50
rsi*nasilje MNENJA/SOBOTNA
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Črnomelj, Krško - V noči na nedeljo se je 27-letnik, ki so ga policisti v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, sprl s partnerko, jo vpričo otrok večkrat udaril, kričal nanjo, ji grozil, da jo bo ubil, in razbijal inventar. Črnomaljski policisti, ki so posredovali, so mu izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini, zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Noč poprej pa je krške policiste na pomoč poklicala ženska, ki jo je ustrahoval 39-letni mož. Spravil se je tudi nad hčer in razbijal inventar. Nasilnežu, ki je nad ženo in hčerjo že dalj časa izvajal nasilje, so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Pri njem so opravili tudi hišno preiskavo, med katero so mu zasegli pištolo z nabojnikom. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in mu izrekli prepoved približevanja žrtvam.