Preventivni akciji za motoriste

Konec tedna bosta v Krškem in Ljutomeru potekali preventivni akciji, namenjeni motoristom.

Objavljeno
09. april 2015 18.16
ium-motoristi
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Krško/Ljutomer - Regionalni sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občin Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Sevnica in Škocjan bodo v sodelovanju s krškim centrom varne vožnje ter novomeškimi policisti v soboto organizirali preventivno akcijo za motoriste v Krškem. Na njej bodo lahko motoristi spoznavali zakonitosti varne vožnje z motornim kolesom in morebitne pasti, ki prežijo na udeležence v cestnem prometu. »Na prireditvi bo sodeloval motorist inštruktor. Motoristi se bodo lahko preizkusili tudi na pripravljenem poligonu,« so sporočili iz novomeške policijske uprave. Prireditev bo potekala v med 8.30 in 16. uro na poligon Centra varne vožnje Raceland v Krškem.

Preventivno akcijo, namenjeno motoristom, bodo izvedli tudi v Ljutomeru, kjer jo bodo organizirali policisti iz Murske Sobote v sodelovanju s podjetjem Avto Krka POM in Zdravstvenim domom Ljutomer. Prireditev z naslovom »3. varna vožnja za motoriste« se bo začela v nedeljo ob 10. uri pred stavbo Tehničnih pregledov v Ljutomeru.

»Projekt je namenjen članom prleških motoklubov (in tudi drugim) v obliki teoretičnega in praktičnega usposabljanja motoristov pred začetkom motoristične sezone,« so sporočili iz murskosoboške policijske uprave. Teoretični del bo po njihovih navedbah zajemal krajšo predstavitev stanja prometne varnosti motoristov v Pomurju, nasvete za varno vožnjo, opozorila na najpogostejše nevarnosti in predstavitev napak, ki lahko pripeljejo do nesreč. Praktični del pa bodo izvajali policisti motoristi postaje prometne policije iz Murske Sobota. »Opravila se bo tudi krajša kondicijska vožnja s poudarkom na pravilni vožnji v koloni,« so še sporočili.