Irski kajakaš umrl na slalomski progi

Irec, ki je včeraj umrl na reki Soči, se je s prijatelji spustil po brzicah slalomske proge.

Objavljeno
12. april 2015 18.49
Posodobljeno
12. april 2015 18.49
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Kobarid − Na reki Soči v občini Kobarid se je včeraj popoldne pri spustu s kajakom na reki Soči na koncu raftarske proge pri Trnovem ob Soči smrtno ponesrečil irski kajakaš. Bovški policisti so ugotovili, da je okoli 14. ure skupina devetih državljanov Irske izvedla spust po reki Soči iz smeri Srpenice do visečega mostu pri naselju Trnovo ob Soči. Šlo je za študente ene od šol iz Dublina pod vodstvom njihovega učitelja.

Nekaj pred 15. uro so prišli do izstopne točke za raftarje v Trnovem ob Soči, kjer so se odločili, da se spustijo še po brzicah slalomske proge. »Med njimi je bil tudi 20-letnik, ki ga je med spustom po reki s kajakom prevrnilo, pri čemer mu je ukleščilo eno roko za vejo, ki je bila na dnu reke Soče, in ga tako zadržalo pod nivojem vode,« so sporočili iz novogoriške policijske uprave.

Na pomoč so takoj priskočili njegovi prijatelji in učitelj tečaja. Po nekaj minutah jim ga je uspelo izvleči iz reke Soče do brega in nemudoma so ga začeli oživljati. Na kraj so kasneje prišli tudi reševalci iz Tolmina, ki so nadaljevali oživljanje 20-letnega Irca, vendar je bilo oživljanje neuspešno in je fant kljub temu umrl.

Poleg policistov in reševalcev iz Tolmina so bili na kraju tudi pripadniki GRS Bovec in prostovoljni gasilci iz Kobarida. O nesreči pa sta bila obveščena tudi dežurna preiskovalna sodnica in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.