Prijeli storilca, ki je vlomil v hišo obrambnega ministra

Za 28-letnika iz okolice Kočevja je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Objavljeno
27. oktober 2014 14.35
lvu*Veber DZ
Jure Predanič, kronika
Jure Predanič, kronika

Ljubljana − Z ljubljanske policijske uprave so danes sporočili, da so kriminalisti sektorja ljubljanske kriminalistične policije 15. oktobra prijeli 28-letnega moškega iz okolice Kočevja, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

Moški je namreč skupaj s še neznanim storilcem 30. septembra zvečer vlomil v stanovanjsko hišo na območju Kočevja, ukradel je denar in lastnika oškodoval za nekaj sto evrov.

Po naših podatkih gre za moškega, ki je vlomil v hišo obrambnega ministra Janka Vebra. Vlom je dvignil veliko prahu, saj so se pojavila vprašanja o ministrovi varnosti. Veber je sicer varovana oseba, zato so mu dodeljeni varnostniki, ki so bili po navedbah policije v času vloma skupaj z ministrom na obrambnem ministrstvu v Ljubljani.

Ministrova hiša v Kočevju je sicer pod policijskim nadzorom tudi, kadar ga ni doma. Kočevski policisti večkrat na dan opravijo nadzor na območju prebivališča ministra.

Vebrova hiša je tudi tehnično varovana z alarmom, ki je povezan s policijskim Centrom za varovanje in zaščito, a ta na vlom ni opozoril. Veber je po dogodku priznal, da je pozabil vklopiti alarm. Povedal je še, da meni, da je šlo za običajen vlom.

Kot so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti identiteto osumljenca ugotovili na podlagi kriminalistične preiskave, ga prijeli in 17. oktobra privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor.

Osumljeni je bil v preteklosti sicer že pravnomočno obsojen za premoženjska kazniva dejanja.