Pripor tudi za povzročitelja četrtkove prometne nesreče

Mariborčan je pri izvozu Bizovik zapeljal v nasprotno smer in čelno trčil v 41-letnika, ki je pravilno pripeljal iz Zadobrove.

Objavljeno
13. maj 2013 15.23
Iva Ropac, kronika
Iva Ropac, kronika
Ljubljana - Enaindvajsetletni Mariborčan, ki je v četrtek z vožnjo v napačno smer po ljubljanski obvoznici povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrl 41-letni voznik iz okolice Litije, je od včeraj v priporu.

Nesreča se je zgodila v četrtek okoli desetih zvečer na avtocesti pri Bizoviku.

Mariborčan je vozil osebni avtomobil BMW 320 cabrio od razcepa Malence proti Zadobrovi, ko je na delu avtoceste pred predorom Golovec in pokritim vkopom Strmec, kjer poteka intervencijsko obračališče, najprej trčil v plastične stebričke in verigo, ki ločuje vozišči, nakar je nadaljeval vožnjo po nasprotnem voznem pasu.

Nato je v bližini izvoza Bizovik čelno trčil v tovorno vozilo ford fiesta varnostnega podjetja, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 41-letnik iz okolice Litije. Ta je bil tako hudo ranjen, da je umrl na kraju nesreče, medtem ko so 21-letnega Mariborčana zaradi lažjih poškodb odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Dežurni preiskovalni sodnik ljubljanskega okrožnega sodišča je včeraj zanj odredil enomesečni pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, so nam potrdili na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Mariborčan je osumljen storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu KZ-1B, in sicer zaradi predrzne ali brezobzirne vožnje v napačno smer pod vplivom alkohola oziroma drugih snovi. Po naših podatkih je alkoholimetrična preiskava pokazala, da voznik menda ni bil vinjen, preiskave, ki bi potrdile morebitno navzočnost drugih prepovedanih substanc, pa še potekajo.

Za očitano kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do 12 let ter prepoved vožnje motornega vozila.