Damjan in Zoran, počivajta v miru

Vzrok za nesrečo sta bila neprilagojena hitrost in neupoštevanje prometne signalizacije. Za Ljubomirjevo življenje se še borijo.

Objavljeno
02. avgust 2016 14.42
kronika
Vi. V., Š. P., STA, A. S. H.
Vi. V., Š. P., STA, A. S. H.

Maribor − V današnji tragični prometni nesreči na Tržaški cesti v Mariboru v bližini trgovine Rutar sta umrla dva mlajša člana Nogometnega kluba Maribor, ki sta se s še dvema soigralcema vračala s treninga v Rogozi. Vzrok za nesrečo sta bila neprilagojena hitrost in neupoštevanje prometne signalizacije.

Z vozilom so trčili v semafor v križišču, potem ko so prevozili rdečo luč in se poskušali umakniti vozilu, ki se je ustavilo, ko je opazilo drveči avto, so v podrobnem sporočilu za javnost povedali na Policijski upravi Maribor. Nesreča se je zgodila okoli 12. ure v bližini nakupovalnega središča na obrobju Maribora.

»Udeleženo je bilo eno vozilo, ki je trčilo v semafor. V njem so se vozile štiri osebe. Dve sta poškodbam podlegli na kraju nesreče, za življenje enega se še vedno borijo, četrti je lažje poškodovan,« je novinarjem povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl.

Na spletni strani Nogometnega kluba Maribor so v večernih urah v obvestilu za javnost zapisali, da gre za »Črn torek. Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu. Dan, ko sta ugasnili življenji dveh naših mladih nogometašev, članov NK Maribor B. V prometni nesreči sta umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak


Marjanović je bil 20-letni bočni branilec, ki je bil član vijoličastih zadnjih pet let. Lani je bil posojen matičnemu klubu Krki in pri Novomeščanih je v drugi polovici sezone odigral 11 tekem v prvi ligi. Baljak je bil 20-letni srbski napadalec. Življenje 19-letnega srbskega vratarja Ljubomirja Moravca je tudi po operaciji ogroženo, medtem ko jo je 19-letnik iz Tolmina odnesel z lažjimi poškodbami.

Slovenski nogomet je danes izgubil

Nogometni klub Maribor je takoj po informaciji o nesreči na uradni klubski strani in facebooku dodal črni žalni trak. Sožalje Mariborčanom ob izgubi izrekajo nogometni tekmeci, Olimpijina navijaška skupina Green Dragons in številni ljudje, povezani z nogometom, s krovno Nogometno zvezo Slovenije na čelu.