Razbili dobro organizirano združbo

V Pomurju in Ljubljani sedem hišnih preiskav zaradi drog, pet osumljencev so pridržali.

Objavljeno
21. september 2017 16.31
A. S. H., STA
A. S. H., STA
Murska Sobota − Kriminalisti in policisti policijskih uprav Murska Sobota in Ljubljana so v sredo na območju Gornje Radgone, Ljutomera, Murske Sobote in Ljubljane opravili sedem hišnih preiskav pri sedmih osumljencih zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogami. Peterico so pridržali in danes privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vseh pet odredil pripor.

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, so med štirimesečno preiskavo ugotovili, da so se osebe iz Pomurja in Ljubljane, stare med 23 in 36 let, združile v dobro organizirano združbo, ki je v nadziranem obdobju izvršila več kot 45 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Tako je oskrbovala odvisnike v Pomurju z različnimi prepovedanimi drogami.

Osumljenim so med kriminalistično preiskavo in hišnimi preiskavami zasegli večjo količino prepovedanih drog ekstazija, amfetaminov, halucinogenih gobic, hašiša, kokaina, konoplje in različnih nedovoljenih snovi v športu.


Osumljenim so med kriminalistično preiskavo in hišnimi preiskavami zasegli večjo količino prepovedanih drog. Foto: PU Murska Sobota