Ropar ji je vrnil denar, ker ne bi imela dovolj za prevoz

Potem je pojasnil, da ropa, ker ga nihče noče zaposliti, odkar je prišel iz zapora.

Objavljeno
18. oktober 2014 18.09
Nedelo
Nedelo

Ameriška kolonija Guam je otok v Tihem oceanu, še najbliže Filipinom, katerega glavna prihodka sta turizem - najpomembnejši gosti so Japonci - in oskrbovanje ameriških vojaških oporišč, ki zavzemajo kar tri desetine površine.

Kot je razvidno iz poročila v časopisu Pacific Daily News, kljub kar visokemu standardu domačinov otok seveda ni imun proti kriminalu.

V igralni salon v največjem otoškem mestu Dededu je tako stopil ropar s smučarsko masko in srebrno pištolo ter gostom zaukazal, naj ležejo, ker jih bo sicer postrelil. Vzel je denar v blagajni in od vseh v salonu, skupaj približno 5000 dolarjev (4920 evrov).

Tudi 23-letni uslužbenki Genevie Santos je vzel za 160 evrov zelencev, ker pa je planila v jok, da ne bo imela denarja niti za prevoz domov, ji je lopov sedem dolarjev vrnil.

Potem jo je poljubil, za njo pa še njenega fanta, ki je bil ravno v lokalu, in povedal, da ropa iz nuje, saj je komaj prišel iz zapora in ga noče nihče zaposliti. Vsem se je za neprijetnosti opravičil in pobegnil. Do zdaj ga še niso našli.