Roparja banke prijeli še istega dne

Petintridesetletnik je uslužbencu zagrozil s pištolo in odnesel nekaj tisoč evrov

Objavljeno
16. maj 2014 14.24
*ankele* rop banke strazisce
J. S., kronika
J. S., kronika

Ljubljana − Policisti so v torek proti večeru prijeli 35-letnega slovenskega državljana, ki je osumljen, da je tistega dne okrog pol dvanajstih ropal na banki ob Celovški cesti v Ljubljani. Vanjo je vstopil ob 11.38, v uslužbenca pri bančnem okencu uperil pištolo in zahteval denar. Ko je dobil nekaj tisoč evrov, jih je stlačil v nahrbtnik in zbežal.

Policisti so storilca takoj začeli iskati, Ljubljano je preletaval tudi policijski helikopter in z intenzivnim preiskovanjem in zbiranjem obvestil so ugotovili, da je kaznivega dejanja osumljen 35-letni moški, državljan Slovenije. Ob 18.30 so ga prijeli in mu vzeli prostost.

V bližini banke so izsledili vozilo, za katero se je pozneje izkazalo, da pripada osumljencu. Na podlagi odredbe sodišča so na naslovu, kjer biva, opravili hišno preiskavo, preiskali so tudi njegov avtomobil.
Pri tem so med drugim kriminalisti zasegli pištolo z nabojnikom, v katerem so bili naboji, obrazno masko in večino denarja.

Hkrati so zaradi sostorilstva pri tem kaznivem dejanju vzeli prostost tudi 38-letnemu slovenskemu državljanu. Oba so s kazensko ovadbo zaradi suma ropa privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ta je proti 35-letniku odredil pripor, 38-letnika pa je po zaslišanju izpustil.