Sevnica: med partijo šaha zabodel soigralca

Petinpetdesetletnik je z nožem zabodel oba soigralca, nato pa enega z lesenim kijem še udaril po glavi.

Objavljeno
23. februar 2012 14.09
J. Z., Brežice
J. Z., Brežice

Sevnica - Tudi šah je lahko nasilen, v skrajnih primerih celo smrtonosen. Sredin primer iz Sevnice je zgovoren. V tamkajšnjem zdravstvenem domu so namreč okoli pol osme ure zvečer dobili informacijo, da so v nekem baru nekoga zabodli.

Reševalci so takoj odhiteli na kraj dogodka, za njimi so do točilnega pulta prišli še policisti in kriminalisti. Klic na pomoč je bil žal resničen.

Toda gostilniški šport, ob katerem se je vnel prepir, je bil za vse intervencijske službe popolno presenečenje. Ne biljard, ne karte in ne hitrostno praznjenje kozarcev! Razuma je zmanjkalo ob premikanju šahovskih figuric.

Kako je zavrela kri pri natančno določenih šahovskih pravilih, ostaja neznanka. A z novomeške policijske uprave so danes sporočili, da so veliko bolj prepričani o poteku prepira, ki je nastal med tremi moškimi.

Najstarejši med njimi, 55-letnik, je z nožem najprej v prsi zabodel 49-letnega soigralca, nato pa v roko še 45-letnika. Vendar se krvavi obračun s tem še ni končal. Hladna glava je šahovska vrlina, toda nasilnež, ki je po sukanju noža zapustil lokal, se je na kraj nič kaj športnega vedenja vrnil še vedno občutno preveč razgret. In z doma narejenim kijem. Znova je zamahnil - tokrat po glavi najmlajšega iz trojice, 45-letnika.

Sledil je šah mat. Najbolj nasilnega med šahisti so policisti prijeli in pridržali. Kar se je začelo z družabno igro, se je sprevrglo v poskus uboja, so prepričani kriminalisti.

Če bo tožilstvo njihovo kazensko ovadbo pripeljalo do obsodbe, bo 55-letnik v zaporu igro šaha izpopolnjeval od pet do 15 let.

Glede na v preteklosti že evidentirano nasilje - ovadbe zaradi lahkih telesnih poškodb in družinskega nasilja - bi se kaj lahko zgodilo, da bi se možakar vrnil na prostost z zelo izpopolnjenim taktičnim znanjem premikanja lesenih figuric. Oba zabodena šahista so odpeljali v bolnišnico, k sreči sta zunaj smrtne nevarnosti.