Slovenec Italijana s kamnom udaril po glavi

Slovenec ustavil mladima Italijanoma in jima ponudil prevoz. Par je nato okradel in ju napodil iz avtomobila.

Objavljeno
03. marec 2015 11.24
*umer*kozina.RGB
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Koper − Primorski policisti so bili včeraj nekaj minut pred peto uro popoldne obveščeni o drznem ropu italijanskega para, ki ga je izvedel 24-letni moški iz Ankarana. Policisti so ugotovili, da sta se 17-letna Tržačanka in 19-letni fant na skuterju pripeljala do nekdanjega mejnega prehoda Lazaret, nato pa sta v Slovenijo prišla peš.

V bližini bencinskega servisa na Lazaretu se je par po navedbah koprske policijske uprave presedel v osebni avto, ki ga je vozil 24-letnik z Ankarana. »Odpeljali so se proti Debelemu Rtiču, kjer je voznik ustavil vozilo in od sopotnikov zahteval denar, pri tem pa 19-letniku zagrozil z nožem in ga udaril s kamnom po glavi,« je sporočila tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec.

Ker mu nista hotela izročiti denarja, je Ankarančan prerezal pas na torbici 17-letnice in jo pri tem porezal po levi roki, ju napodil iz vozila, vzel torbico ter zbežal zavtomobilom. Le 12 minut po prijavi drzne tatvine so primorski policisti na Lazaretu izsledili osumljenca in mu odzveli prostost. Kot so uradno izjavili vpleteni, se med seboj niso poznali. Slovenec pa je italijanskemu paru sam ponudil prevoz.

»Policisti danes izvajajo naprej preiskovalna dejanja, za osumljenega pa sledi kazenska ovadba. Tržačana sta oba lažje poškodovana,« je še sporočila Anita Leskovec.