Smrtna žrtev v nesreči slovenskega avtomobila na Hrvaškem

Na avtocesti Zagreb-Split je življenje izgubila 15-letnica, štiri osebe pa so bile poškodovane, med njimi dva otroka.

Š. P., STA
ned, 10.01.2016, 18:12

Zagreb - V prometni nesreči, ki se je danes okrog poldneva pripetila nedaleč od Otočca na avtocesti Zagreb-Split, je življenje izgubilo 15-letno dekle, štiri osebe pa so bile poškodovane, med njimi dva otroka.

15-letnica je umrla na kraju nesreče, ki se je zgodila na 137. kilometru avtoceste Zagreb-Split. Kot so sporočili iz liško-senjske policijske uprave, je 50-letni voznik izgubil oblast nad vozilom, zletel s ceste in se prevrnil na streho. V avtomobilu znamke ford so bili z njim 42-letna soproga in trije mladoletni otroci.

V nesreči so bili huje poškodovani moški, ženska in dva otroka, ki so jih prepeljali v bolnišnico v Ogulinu. Petletno deklico so nato zaradi hudih poškodb prepeljali v otroško bolnišnico v Zagrebu, kjer se zdravniki še vedno borijo za njeno življenje.

»Njeni starši in osemletni brat so stabilni in okrevajo pri nas, deklica pa je bila tako hudo poškodovana, da je njeno življenje še vedno ogroženo«, je za hrvaško tiskovno agencijo Hina povedal dežurna zdravnica v ogulinski bolnišnici Branka Bićanić. Po njenih navedbah gre za družino iz Albanije z bivališčem v Sloveniji.