Stojko mora v pripor

Mariborsko višje sodišče je za murskosoboškega tožilca Roberta Stojka, osumljenega jemanja 25.000 evrov podkupnine, na predlog tožilstva v soboto pozno zvečer odredilo pripor, je povedal njegov zagovornik Igor Vinčec.

Objavljeno
07. november 2010 11.10
Ba.P., STA
Ba.P., STA
Maribor - Hkrati je Igor Vinčec napovedal, da so bo na odločitev višjega sodišča pritožil. Pritožbo zoper sklep višjega sodišča je treba vložiti v roku 24 ur, o njej pa odloča senat Okrožnega sodišča v Mariboru, je še povedal Vinčec.

Stojka je v soboto zaslišal preiskovalni sodnik v Mariboru in zanj odredil 48-urno sodno pridržanje do odločitve višjega sodišča.

Zagovornik po dvournem zaslišanju o vsebini v soboto ni želel govoriti, pojasnil je le, da je nasprotoval Stojkovemu priporu. Tudi na vprašanje, ali se Stojko zagovarja z molkom ali kako drugače, Vinčec ni želel odgovoriti.

Okrožna državna tožilka in vodja skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala Blanka Žgajner je po sobotnem zaslišanju dejala, da je priporni nalog sicer zaključen, a ker gre za tožilca, mora o morebitnem priporu odločiti pristojno višje sodišče.

Po besedah Žgajnerjeve takšni primeri kažejo, da tožilci tudi v svojih vrstah pazijo, kaj se dogaja in take zadeve pravočasno odkrijejo in raziščejo, čeprav gre za njihove kolege, kar jim omogoča, da so njihove vrste takšne kot morajo biti.

Kot smo že poročali, so tožilca v četrtek prijeli pri prejemanju 25.000 evrov domnevne podkupnine. Sodelavci Nacionalnega preiskovalnega urada so v predkazenskem postopku uporabljali prikrite preiskovalne ukrepe, denar, ki ga je osumljeni prejel kot domnevno podkupnino, pa je bil označen, je v petek povedal direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Harij Furlan.

Tožilčevo prijetje naj bi bilo povezano z njegovim delom v primeru domnevnega preprodajanja kopaliških vstopnic Term 3000. V tej zadevi so trije ljudje obtoženi, da so leta 2002 in 2003 s poneverbo in zlorabo položaja pri naročanju in prodaji 26.000 kopaliških vstopnic Terme 3000 opeharili za 200.000 evrov.