Strela udarila v družino in ubila 46-letnega moškega

Strela, ki je udarila v bližini naselja Sveti Duh pri Škofji Loki, je lažje poškodovala še dve osebi.

Objavljeno
26. maj 2012 14.41
Špela Ankele, Kranj
Špela Ankele, Kranj
Kranj - Včeraj okoli 21. ure je blizu naselja Sveti Duh pri Škofji Loki strela udarila v družino, ki se je sprehajala po polju. S kranjske policijske uprave so sporočili, da je strela udarila v 46-letnega moškega, ki je na kraju dogodka umrl, njegova 43-letna žena in 15-letna hči pa sta bili zaradi udara strele lažje poškodovani.

Po udaru strele sta se mati in hči, močno pretreseni, zatekli k eni od bližnjih hiš. »Obe sta bili v šoku. Žena je pozvonila in se sesedla. Nato sta uspeli povedati, kje je vanje udarila strela. Moj sin se je takoj odpravil tja s kolesom, deklici in ženi smo hoteli pomagati tukaj. Punčka je kar begala,« je, še vedno pod močnim vtisom včerajšnjega tragičnega dogodka, povedala Erika Potočnik, sicer upokojena medicinska sestra.

Tudi naša sogovornica se je s kolesom odpravila na polje: »S sosedovim fantom sva skušala oživljati moža. Nato so prišli tudi reševalci iz Kranja.« Njihov trud je bil zaman. Ob poljski poti pot med Žabnico in Svetim Duhom, čisto blizu uršulinskega samostana, je ostalo poteptano žitno polje, na poti krvave sledi.

Po pričevanju domačinov je strela udarila z jasnega, saj večerno neurje ni zajelo Sorškega polja, v Svetem Duhu in Žabnici pa so okoli 21. ure slišali zgolj močan pok. Po neuradnih podatkih je življenje v tragičnem dogodku izgubil 46-letni Janez Potočnik, doma iz Svetega Duha.