Tokrat priče za Žagarjevo

Priče so povedale, da Lidija Žagar, ko je vodila Gradis, ni naročala, kaj mora kdo podpisati oziroma kateri posli bodo plačani in kateri ne.

Objavljeno
13. januar 2015 16.12
Š. K., Celje
Š. K., Celje
Celje − Na celjskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje nekdanji predsednici uprave Gradisa Lidiji Žagar, ki ji tožilstvo očita, da je s poslovnima goljufijama za 63.000 evrov oškodovala samostojna podjetnika Vladimirja Škofljanca in Marka Jeromla. Posel z njima naj bi namreč sklenila, kljub temu da je vedela, da Gradis storitev ne bo mogel plačati.

Priče, ki so tokrat stopile pred sodnico Barbaro Žumer Kunc, so povedale, da Lidija Žagar, ko je vodila Gradis, ni naročala, kaj mora kdo podpisati oziroma kateri posli bodo plačani in kateri ne. Včeraj na sodišče ni prišla Kornelija Sešel, ki je v preiskavi povedala prav to, da so v Gradisu plačevali selekcionirano, in ne po vrstnem redu zapadlosti terjatev. Sešlovo nameravajo zaslišati na prihodnji obravnavi, 16. februarja. Po njenem zaslišanju bo sodnica odločila, ali bodo pričale še druge priče, ki jih je predlagala obramba.

Žagarjevi v tem primeru grozi do deset let zapora. Proti Žagarjevi in še desetim osebam pa so kriminalisti lani spomladi spisali 14 kazenskih ovadb. Z več različnimi kaznivimi dejanji naj bi Gradis oškodovali za 7,7 milijona evrov.