Tožila starše, za fanta zahteva prepoved približevanja

Američanka tožila starše, ker so jo zaradi fanta vrgli na cesto. Zdaj zanj zahteva prepoved približevanja.

Objavljeno
28. julij 2014 11.44
Posodobljeno
28. julij 2014 15.00
ap/Student Sues Parents
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

New Jersey − Ameriška najstnica iz New Jerseyja Rachel Canning je spomladi »zaslovela« na drugi strani Atlantika, ko je kot 18-letnica vložila tožbo proti staršema, ki sta jo postavila na cesto. Mladenka je brez strehe nad glavo ostala po tem, ko sta starša zahtevala, naj prekine ljubezensko razmerje z Lucasom Kitzmillerjem. Najstnica se je marca odločila za tožbo, v kateri je zahtevala denar za preživljanje in šolanje, vendar jo je kmalu umaknila, saj je informacija o tem, da toži svoja starša, hitro postala pravi hit na svetovnem spletu.

Dogodek, ki se je zgodil štiri mesece pozneje, morda priča o tem, da bi moralo dekle poslušati svoje starše. Canningova je namreč proti svojemu fantu vložila začasno zahtevo za prepoved približevanja. Po poročanju spletnega medija Daily Record sta se zaljubljenca sredi ulice začela prepirati, nato pa jo je Kitzmiller nenadoma zgrabil za vrat in jo začel daviti. Dekle se je nekako izvilo iz prijema in zbežalo do avtomobila, s katerim se je takoj odpeljala na najbližjo policijsko postajo.

Na podlagi njenih obtožb je sodnik izdal začasno odredbo, da se Kitzmiller dekletu ne sme približati. Prepoved prebliževanja je sicer menda vložil tudi Kitzmiller. Prihodnji teden bo sodišče odločalo o tem, ali bo odredba postala stalna ali bo odpravljena.