Ena oseba poškodovana v železniški nesreči

Na železniškem prehodu v Notranjih Goricah je moški kljub spuščenim polzapornicam zapeljal na železniške tire.

Objavljeno
12. januar 2015 10.16
Nesreča żeleznica
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Brezovica - Na železniškem prehodu v Notranjih Goricah na regionalni cesti Notranje Gorice - Brezovica se je zjutraj zgodila prometna nesreča, zaradi katere je promet še vedno oviran, so za spletno Delo povedali na prometnoinformacijskem centru za državne ceste. »Zgodila se je prometna nesreča, v katero sta bila vpletena vlak in osebno vozilo. Ena oseba je poškodovana. Ob prihodu policistov je bila oseba pri zavesti,« je povedala tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Nataša Pučko.

Voznik je peljal avtomobila iz smeri Podpeči proti Brezovici. »Ko je pripeljal do nivojskega križanja železnice s cesto, so bile polzapornice spuščene, prav tako pa so svetlobni znaki opozarjali na prihod vlaka,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Voznik je nato kljub spuščenim polzapornicam želel zapeljati čez železniško progo. »V tistem trenutku je iz smeri Primorske pripeljala lokomotiva in trčila v osebno vozilo. Vozilo je potiskala še nekaj sto metrov, nakar se je ustavila,« so še sporočili. Voznik je dobil v nesreči hude telesne poškodbe in so ga z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center.