Potniki brez vinjete protestno zaprli dolenjsko avtocesto

Niso želeli plačati kazni zaradi neplačila vinjete, zato so se protestno usedli na vozni pas avtoceste.

Objavljeno
08. september 2016 18.44
mpi-dob
N. Č., STA
N. Č., STA

Novo mesto - Dars je danes okoli poldneva na dolenjski avtocesti za približno pol ure zaprl vsa cestišča v smeri od Obrežja proti Ljubljani.

Vzrok za takšen nenaden ukrep je bil protest potnikov iz dveh vozil francoskih registrskih tablic, ki nista imeli vinjet. Ti so se pri cestninski postaji Drnovo zaradi kazni protestno usedli na vozni pas avtoceste in se niso želeli premakniti. Po pol ure so policisti protestnike uspeli prestaviti na počivališče in sprostiti promet.

Štirim državljanom Turčije so policisti izrekli denarne kazni zaradi prepovedane uporabe javne ceste, s katero se zaseda cestišče z namenom oviranja ali preprečevanja prometa na njej. S protestom so potniki ogrožali sebe in druge udeležence v cestnem prometu.

Policisti so vsakemu od četverice napisali kazen v višini 400 evrov. Eden od njih jo je plačal takoj, ostalim trem pa so v skladu z zakonom o prekrških začasno do plačila kazni odvzeli dokumente. Dokument jim je začasno odvzel tudi Dars, saj jih čaka še kazen zaradi vožnje po avtocesti brez vinjete.