Za umor dekleta 56 let zapora

Američan je bil obsojen na 56 let zapora, ker je zadušil dekle, ki jo je sicer prej neuspešno poskusil ubiti v prometni nesreči.

Objavljeno
03. september 2014 11.04
reut*Chino
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Lancaster − Američan Benjamin Klinger iz zvezne države Pennsylvania se je pred dvema letoma odločil, da ubije svoje dekle Sammi Heller, njeno smrt pa je želel prikazati kot nesrečo. Ko sta se sredi noči vračala proti domu, je 21-letni Klinger avtomobil pri hitrosti 185 kilometrov na uro namerno usmeril in se zaletel v zaščitno ograjo, vendar 17-letna Sammi Heller ni umrla kot si je zamislil Klinger. Da bi dokončal delo, se je vsedel na njeno glavo, tako da je nemočna in hudo poškodovana najstnica umrla zaradi zadušitve.

Reševalce in policijo je na pomoč poklical naključni motorist, ki se je nekaj trenutkov po nesreči pripeljal mimo in videl, da Klinger sedi na glavi dekleta. Po tem, ko so policisti prišli na kraj nesreče, kjer so našli mrtvo 17-letno dekle, so takoj aretirali Klingerja. Na sojenju je umor priznal in se pokesal. »Popolnoma prevzemam odgovornost za izgubo zelo posebne osebe. Želim, da veste, da smrt obžalujem z vsem svojim srcem,« je na sodišču povedal Klinger.

Dekletovi sorodniki so sodišču pričali, da je Klinger dekle v dve leti trajajoči zvezi tako fizično kot tudi čustveno zlorabljal. Nekoč je z avtomobilom povozil njeno stopalo.

Sodnica Margaret Miller je ob razglasitvi sodbe poudarila, da je Klinger s tem prvič pokazal vsaj nekaj človečnosti. »Do nje ste se vedli kot do predmeta in ko je ta predmet za vas postal moteč, ste ga preprosto odstranili z vaše poti,« je pred sodbo povzela sodnica, nato pa Klingerja obsodila na 56 let zapora. Za pogojni izpust bo lahko zaprosil šele leta 2042, ko bo star 49 let.