Ubila najstnika, zdaj ga toži

Kanadčanka je povzročila smrtno prometno nesrečo, zdaj pa zahteva 1,36 milijona dolarjev zaradi travm, ki jih je doživela.

Objavljeno
29. april 2014 14.22
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Toronto - Nesreča se je zgodila konec oktobra 2012, ko je trojica najstnikov zgodaj zjutraj kolesarila po vaški cesti v kraju Innisfil v kjanadski provinci Ontario. Za njimi je pripeljala 42-letnica in trčila vanje. Vse tri so hudo poškodovane prepeljali v tamkajšnjo bolnišnico, kjer je 17-letnik dve uri pozneje umrl.

Policija voznice ni ovadila, niti je niso oglobili, opravili so preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da voznica v času nesreče ni vozila pod vplivom alkohola, previsoka pa ni bila niti njena hitrost vožnje. Policisti so vzrok za nesrečo pripisali slabi vidljivosti kolesarjev, ki so bili oblečeni v črna oblačila, in megli, ki je vidljivost še dodatno poslabšala. Trojica prav tako med vožnjo ni uporabljala zaščitnih čelad.

Zdaj pa je 42-letnica vložila odškodninsko tožbo proti pokojnemu 17-letniku oz. njegovi družini in preostalima kolesarjema. Ker od nesreče doživlja napade anksioznosti in depresije, zahteva 1,36 milijona dolarjev. Izvedenec psihiatrije je poleg tega potrdil, da Kanadčanka trpi tudi za posttravmatskim sindromom.

Družina pokojnega najstnika je bila nad dejanjem 42-letnice zgrožena: »Ubila je mojega sina in zdaj hoče s tem še zaslužiti? Pravi, da trpi, a dokler ne bo poznala bolečine ob izgubi sina, ne bo vedela kaj je bolečina,« je kanadskim novinarjem povedala dečkova mama, že več kot 8000 ljudi pa je podpisalo spletno peticijo, v kateri zahtevajo naj policija primer ponovno prouči.