Ukradeni mercedes so našli v gozdu

Vlomilec v skladišče družbe Mape Trade iz Slovenske Bistrice je ukradel tervol, tovornjak pa pustil v Dravinjskih goricah.

Objavljeno
09. januar 2014 16.45
Ukradeni mercedes so našli v gozdu,
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica

Slovenska Bistrica - V noči na torek je še vedno neznani vlomilec iz zavarovanega 1,5 haktara velikega skladišča družbe Mape Trade, ukradel manjši tovornjak mercedes in ga naložil s štirimi paletami najbolj kakovostnega tervola, pripravljenega za izolacijo planinskega doma pri Treh kraljih na Pohorju.

Občan je včeraj bitriško policijsko postajo obvestil, da je na robu bukovega gozda med Srecami in Savinskim v Dravinjskih goricah nad Makolami, parkiran tovornjak, policisti in mariborski kriminalisti pa so takoj ugotovili, da gre za ukradenega.

Storilec, morda pa tudi več njih, je vdrl v skladišče v bistriški industrijski coni, ki premore ograjo, visoko dva metra, zavarovano pa je tudi s senzorji.

Matjaž Pečovnik, direktor in lastnik družbe Mape Trade, ene največjih, ki se ukvarja s sanacijami mostov in predorov, sicer pa je znan tudi kot nekdanji vrhunski alpinist, saj je vodil kar deset odprav na Himalajo, nam je povedal, da je vlomilec zagotovo poznavalec njegovega podjetja, saj mu je uspelo pokriti senzorje in tudi izklopiti električni tok.

Kriminalisti, ki so sinoči podrobno preiskali tovornjak, prstnih odtisov niso našli, saj je storilec s prahom gasilnega aparata dodobra obdelal kabino tovornjaka. Tudi znakov, da bi tovor preložili na mestu, kjer so našli mercedes, ni bilo.

V kabini so bili izvirni ključi za vžig, teh pa imajo v podjetju za vsak avto po tri primerke. Policisti so ugotovili še, da je števec zabeležil 30 kilometrov, torej je neznani tat tovor odložil nekje na bližnjem območju, saj je od Slovenske Bistrice do gozda med Srecami in Savinskim le okoli 18 kilometrov.

Kriminalisti in policisti s preiskavo nadaljujejo, s posebno pozornostjo pa spremljajo vse, ki se ukvarjajo z izoliranjem zgradb. Matjaž Pečovnik, ki je imel danes polne roke dela, saj je njegovo podjetje pričelo s sanacijo odstopanja barve v predoru Markovec, nam je še povedal, da bodo najprej skušali ugotoviti, ali je bil neznani storilec v preteklosti njihov zaposleni, kajti pridobil si je izvirne ključe in skušal odpeljati tudi viličarja, a mu to ni uspelo.