Ukradli za dobre štiri milijone zlata

Trije moški v ZDA oropali blindirano vozilo, ki je ustavilo ob cesti zaradi mehanskih težav.

Objavljeno
04. marec 2015 14.19
lvi-Munze Osterreich
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Raleigh − Kmalu po sončnem zahodu so na osamljenem delu ameriške meddržavne ceste 95 v zvezni državi Severna Karolina oboroženi roparji napadli blindirano vozilo varnostne službe Transvalue Inc. V oboroženem ropu, ki je potekal po takšnem scenariju, da se ga ne bi sramovali niti v Hollywodu, poroča ameriški spletni portal Huffingtonpost.

Varnostniki v vozilu so se v nedeljo okoli 18.30 zaradi mehanskih težav ustavili ob robu ceste. Kot so to sporočili policiji, so izstopili iz vozila, nato pa je po cesti pripeljal bel kombi, iz katerega so stopili trije oboroženi moški. Varnostnikom so ukazali, naj se ležejo na tla, zvezali so jim roke, nato pa so jih »pospremili« do bližnjega gozda. Trojica se je nato vrnila do blindiranega vozila, iz katerega so vzeli za 4,8 milijona ameriških dolarjev zlata (4,3 milijona evrov).

»Sodelujemo z oblastmi, da bi čim prej prišli zadevi do dna. Za informacije, ki bi pripeljale do aretacije kriminalcev, ponujamo nagrado v višini 50 ameriški dolarjev,« je povedal izvršni direktor varnostne službe Jay Rodriguez.