Umrl zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom

V nesreči v silosu za sekance v Retnjah pri Tržiču je ena oseba umrla, gasilci so rešili šest domačinov in reševalcev.

Objavljeno
02. februar 2015 22.05
Nova vozila PGD Sladki vrh, 7.7.2014, Sladki vrh
M. Ha, Kranj
M. Ha, Kranj

Tržič − Na spletni strani Uprave RS za reševanje navajajo, da se je včeraj nekaj čez poldne zgodila nesreča v silosu za sekance v Retnjah v občini Tržič. En človek se je zastrupil z ogljikovim monoksidom in umrl na kraju nesreče kljub posredovanju reševalcev tržiške nujne medicinske pomoči.

Na kraj dogodka so prišli tudi gasilci JZ GRS Kranj, PGD Bistrica pri Tržiču in Križe. Iz silosa so prenesli ponesrečenca in pomagali na prosto še domačinom in reševalcem. Kraj nesreče so zavarovali in začeli prezračevati prostore, ven so znosili sekance in opravili meritve vsebnosti ogljikovega monoksida. Šest ljudi so zaradi zastrupitve odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Zaradi prevelike vsebnosti ogljikovega monoksida bodo prezračevanje in iznos sekancev nadaljevali tudi danes.

Iz centra za obveščanje na ministrstvu za obrambo so danes, v torek, malo pred 10. uro sporočili, da so morali sinoči v bolnišnico še trije gasilci, ki so sodelovali pri reševanju, ker so imeli v krvi preveč ogljikovega monoksida.