72-letnica umrla v trčenju na trzinski obvoznici

V trčenju dveh vozil umrla sopotnica, štiri osebe so prepeljali v UKC Ljubljana. Obvoznica je znova odprta.

Objavljeno
18. julij 2017 16.43
De. P.
De. P.
Ljubljana – Na trzinski obvoznici sta okoli 13.30 trčili vozili. Sopotnica v enem izmed udeleženih vozil je umrla na kraju nesreče, štiri osebe, ki so se poškodovale, pa so prepeljali v ljubljanski UKC, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Odsek med Trzinom in Črnučami je znova odprt, potem ko je bil zaradi ogleda kraja nesreče tri ure zaprt in so zato nastali daljši zastoji.

Vožnja v nasprotni smeri

Policija je ugotovila, da je 74-letni voznik osebnega vozila Nissan note vozil po trzinski obvoznici po nasprotnem smernem vozišču, takrat pa je pravilno iz smeri Domžal proti Ljubljani po levem prometnem pasu smernega vozišča pripeljal 38-letni voznik osebnega vozila Ford S max. V trčenju med voziloma je 72-letna potnica v nissanu utrpela tako hude poškodbe, da je umrla na kraju nesreče. V nesreči so lažje poškodbe utrpela tudi 74- in 38-letna voznika ter 32-letna potnica in 5-letni otrok (ki je bil v otroškem sedežu) v fordu.

Voznika sta bila preizkušena z alkotestom, kateri ni pokazal prisotnosti alkohola. Policisti še zbirajo obvestila glede okoliščin nesreče.