Usodni pištolni sendvič s prilogo

Zaradi prepovedanega prometa z drogami in orožjem bo moral Denis Mustafoski za 34 mesecev v zapor.

Objavljeno
19. maj 2014 19.59
Nada Černič Cvetanovski
Nada Černič Cvetanovski
Krško – Denis Mustafoski je priznal, da je marca letos, ko je čez mejni prehod potoval na Švedsko, v kruhu skrival pištoli, v torbi pa travo. Ni pa priznal lanskega prenosa marihuane iz Slovenije proti Hrvaški, a mu je bilo tudi to dejanje dokazano.

Dve leti in deset mesecev zapora so na krškem okrožnem sodišču prisodili Mustafoskemu za dve kaznivi dejanji prepovedanega prometa z drogami in eno kaznivo dejanje prepovedanega prometa z orožjem, izrekli pa so mu tudi stransko denarno kazen v višini 1500 evrov. Njegov zagovornik Izet Hodžić se bo proti sodbi pritožil.

Kruh, pištoli in trava

Enaintridesetletni Makedonec iz Bosne, ki ima zaradi organiziranega kriminala, povezanega z mamili, za seboj že več let zapora, je marca letos kot potnik v avtobusu potoval proti Švedski. Na mejnem prehodu Obrežje so cariniki pri pregledu avtobusa v njegovi osebni prtljagi našli vrečko s hlebcem kruha, ki je bila nenavadno težka. Odprli so jo in v kruhu našli pištoli znamke TT, obe sta vojaškega tipa, s takšnim orožjem pa se po besedah tožilstva izvršujejo kazniva dejanja terorizma. Pri nadaljnjem pregledu so v njegovi potovalni torbi našli še dober kilogram marihuane.

Slabe štiri mesece pred tem dogodkom pa so Makedonca pregledali na mejnem prehodu Gruškovje, ko je potoval iz Avstrije proti Hrvaški. Pri njem so našli štiri enako težke vrečke. V treh je bila konoplja, v četrti pa rumenkasta prašnata snov, za katero so sprva predvidevali, da je heroin. Obtoženi je povedal, da so to otroška zdravila, ki jih je stresel iz originalne embalaže v vrečko. Ta vrečka nato ni bila predmet obtožbe. Mustafoski je zatrjeval, da so mu travo podarili sorodniki in da jo ima za lastno uporabo. Obtoženi je dejanja z Obrežja priznal, tistega z Gruškovja pa ne in na ta del se bo njegov zagovornik pritožil. Če bi priznal vsa tri kazniva dejanja, bi tožilec zanj predlagal štiri mesece in 500 evrov nižjo kazen.