Ustrelil očeta in enoletnega sina

Marino Orlović nameraval ubiti bivšo ženo, na koncu ustrelil njenega sedanjega parterja in njunega 10-mesečnega sina.

Objavljeno
24. december 2014 11.15
oba*hotiza2
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Zadar - Hrvaško je pretresel napad na 55-letnega Zlatka Svirčića in njegovega komaj 10 mesecev starega sina, ki ga je izvedel bivši mož Svirčićeve sedanje partnerke Marino Orlović. Slednji se je s kombijem pripeljal pred družinsko hišo v Zadru in v zasedi čakal na bivšo ženo, ki jo je nameraval ubiti. Namesto nje se je domov pripeljal Svirčić z dojenčkom, medtem ko je bila bivša žena že doma. Ko je oče z otrokom v naročju odšel proti vhodnim vratom, je pritekel Orlović in začel streljati v njiju. Spraznil je celoten nabojnik v pištoli, oče in dojenček pa sta padla na tla.

Na dogajanje se je odzval sosed, ki je bil priča dogodku. Stekel je proti napadalcu, ki je zbežal v hišo. Ko ga je v pritličju dohitel, mu je s silo uspel preprečiti nadaljevanje napada. Orlić je padel po tleh, nato pa zbežal v kombi in se odpeljal naravnost na policijo, kjer se je predal. Medtem je do družinske hiše že uspelo priti tudi policistom, ki so s službenim vozilom očeta z dojenčkom nemudoma odpeljali v zadarsko bolnišnico.

Fantka so zaradi težkih poškodb, ustreljen je bil po glavi, odpeljali v zagrebško bolnišnico, kjer je prestal štiriurno operacijo. Zdravniki se še vedno za borijo na njegovo življenje. Tudi življenje očeta, ki je ostal v zadrski bolnišnici, visi na nitki.