V Avstriji kradla kurilno olje?

Policisti dvema Jeseničanoma zasegli kombi, v katerem sta prevažala več kot 1400 litrov kurilnega olja. Sumijo, da sta ga ukradla v Avstriji.

Objavljeno
01. september 2014 11.30
bsa*kurilno olje
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Jesenice − Jeseniški policisti so v soboto zvečer okoli 23. ure ustavili dva Jeseničana, ki sta v kombiju renault master ljubljanskih registrskih oznak v smeri proti Kranjski Gori prevažala več praznih posod za gorivo. Dobri dve uri kasneje pa so moška ustavili tudi kranjskogorski policisti, vendar takrat posode niso bile več prazne, temveč napolnjene do vrha. V tovornem delu vozila sta imela eno tisočlitrsko, dve 200-litrski in 25 različnih manjših posod.

»Jeseničana sta policistom neprepričljivo pojasnjevala, da sta olje pripeljala iz sosednje Avstrije, dokazil o izvoru pa nista imela,« so sporočila iz kranjske policijske postaje. Kombi so policisti zasegli, v sodelovanju z avstrijskimi varnostnimi organi pa preverjajo sume, da je bilo gorivo ukradeno.

»K razjasnitvi suma kaznivega dejanja lahko pomagajo tudi prebivalci Kranjske Gore in okolice oziroma druge priče, ki so bile morebiti oškodovane s tatvino goriva, ali pa so med 23. uro v soboto in 1.30 v nedeljo opazile bel kombi renault master ljubljanskih registrskih oznak,« so še sporočili.