V Avstriji zaradi preprodaje mamil aretirali tudi Slovenca

Policisti so sicer pridržali 13 ljudi. Slovenca pa sumijo, da je ob pomoči soproge pretihotapil droge v vrednosti 150.000 evrov.

Objavljeno
17. junij 2014 19.03
pu ce mamila
M. Č., Delo.si, STA
M. Č., Delo.si, STA
Celovec - V Avstriji, Sloveniji in na Hrvaškem je policija v obsežni akciji proti preprodajalcem mamil aretirala 13 osumljencev. Policisti so obenem zasegli 1500 sadik konoplje, več kot 50 kilogramov hašiša in še druga mamila, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kot je na današnji novinarski konferenci v Celovcu povedal vodja kriminalističnega urada avstrijske Koroške Gottlieb Türk, so na avstrijskem Koroškem v okviru akcije konec lanskega oziroma v začetku tega leta aretirali tri ljudi - 41-letnega nemškega državljana poljskega porekla, 32-letnega Slovenca in 34-letnega Tunizijca. Vse tri so že obsodili na dve do tri leta zaporne kazni, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Slovenec, ki dela v Labotski dolini na avstrijskem Koroškem, naj bi ob pomoči svoje soproge v Avstrijo pretihotapil najmanj 9,5 kilograma hašiša, 200 gramov amfetaminov, 200 tablet ekstazija in 170 gramov kokaina v skupni vrednosti okoli 150.000 evrov. Mamila je prodajal predvsem nemškemu državljanu, ki je živel v Volšperku na avstrijskem Koroškem, ter Tunizijcu.

Policija je nemškega in slovenskega državljana aretirala novembra lani med rojstnodnevno zabavo Nemca, Tunizijca pa februarja letos.

V Labotski dolini so po poročanju APA v okviru akcije kazensko ovadili 130 ljudi, ki so mamila posredno ali neposredno kupovali preko nemškega državljana. V Sloveniji je bilo kazensko ovadenih 47 ljudi, med 50 hišnimi preiskavami pa so odkrili 31 nasadov konoplje ter zasegli 1500 sadik konoplje in 40 kilogramov hašiša. Na Hrvaškem so med dvema hišnima preiskavama odkrili 3,7 kilograma hašiša, 50 sadik konoplje in pet kosov orožja.

Türk je še pojasnil, da policija na avstrijskem Koroškem javnosti ni obvestila o akciji proti preprodajalcem mamil, da ne bi ovirala preiskave v Sloveniji, še poroča APA.